F1 juniorit Leijonaliigan finaalissa
1.4.2019 10:15 Uutisointi / F1-pojat 09

Mitallit kaulaan Leijonaliigasta.

Popula salibandyn F1 juniorit pelasivat Leijonaliigan finaaliturnauksen 31.3. Oulun Hiukkavaaratalossa. Popula oli raivannut kauden aikana pelattujen pelien ansiosta tiensä suoraan välierään. Välierä pelissä vastaan asettui OFBC F1-09 vihreä, jolle Popula oli hävinnyt edellisessä kohtaamisessa 3-4.

Ottelun alku ei hyvää luvannut, sillä OFBC teki ensimmäisessä vaihdossa maaliin joka kimposi maaliin Populan omasta pelaajasta. OFBC siirtyi 2-0 johtoon, kun maalin eteen oli unohtunut pelaaja, joka sijoitti pallon varmasti Populan maaliin. OFBC siirtyi jo 3-0 johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi, kun peliä oli pelattu vajaat kuusi minuuttia. Päät olivat penkillä painuksissa, koska Populalla oli lukuisia paikkoja maalin tekoon. Popula aloitti kirin 11 minuutin kohdilla, kun Atte Saari laittoi pallon tyhjään maalin, johon Kristian Kant tarjoili syötön maalin takaa. Popula sai maalista itseluottamusta. Pelaajat laittoivat vastustajan pakit koville panostamalla koko ajan, kun siihen mahdollisuus oli. Santeri Kokkonen antoi vapauttavan syötön Oskari Kippolalle, joka ei läpiajosta erehtynyt. Pallo ylös maaliin ja kädet kattoon, tilanne 3-2. Ottelua oli jäljellä viisi minuuttia, kun Popula sai jäähyn, koska oli liian monta pelaajaa kentällä. Popula tasoitti kuitenkin alivoimalla, kun Santeri Kokkonen riisti pallon ja juoksi laitaa pitkin läpi, kova veto alakulmaan ja tilanteeksi 3-3. OFBC ei ylivoimalla maalia saanut. Popula painoi vimmatusti viimeiset kolme minuuttia, maalipaikkoja oli useampi. Lähimmäksi maalia pääsi Atte Saari, jonka kova veto kimposi ylärimasta alaspäin, mutta valitettavasti ei maalin sisälle. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 3-3 ja edessä oli jatkoaika. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli muutama maalipaikka ennen kuin OFBC ratkaisi pelin. Pallo pomppi maalin edessä eikä palloa saatu kunnolla purettua. Pallo pomppasi OFBC:n pelaajalle, joka laukoi pallon maaliin hienosti pelanneen Kimi Kopakkalan ohi. Popula jatkoi pronssipeliin.

Pronssi peli alkoi heti välieräpelin jälkeen. Jalkojen lepuuttamiseen jäi aikaan n. 5 minuuttia. Vastaan pelissä tuli Hahe Haukiputaalta. Popula oli kaatanut Hahen aiemmin 6-2. Valmennusta hiukan huoletti miten pelaajat jaksavat pelata heti toisen kovan pelin sekä osaavatko pelaajat unohtaa vasta hävityn pelin.

Ottelun tempo oli huomattavasti rauhallisempi mitä välieräpelissä. Tämä passasi Populalle, koska jaloissa oli jokaisella pelaajalla kovaa rasitusta edellisestä pelistä. Ottelun alku oli tasaista ja rauhallista tunnustelua. Popula avasi maalihanan yhdeksännellä minuutilla. Vapaalyönnistä Kasperi Tiinanen antoi syötön Samuel Salmelalle, joka otti pallon haltuun ja laukoi pallon maaliin. 2-0 johtomaali syntyi pitkän pyörityksen jälkeen. Santeri Kokkonen sai pallon ja laukoi sen pienestä kulmasta maalivahdin kainalosta maaliin. Hahe kavensi tilanteeksi 2-1 puolittaisen läpiajon päätteeksi. Popula kuittasi heti seuraavassa vaihdossa. Eetu Korjonen toimitti pallon maalille Oskari Kippolalle, joka nosti pallon maalin kattoon, tilanne 3-1. Hahe kavensi 3-2 , kun keskialueella menetettiin pallo ja vastustaja teki läpiajosta maalin. Santeri Kokkonen vapautti vielä Oskari Kippolan läpiajoon, joka viimeisteli Populalle 4-2 voiton.

Leijonaliiga on nyt paketoitu ja kauden seuraava turnaus on 13.4 Raahessa.   
Lisää uutisia
Popula Team -90 ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat