Oulusalossa perinteikäs yhden voiton turnaus
20.2.2020 21:23 Uutisointi / F2-pojat 11

Taikauskoa vai sattumaa lopputuloksissa

Oulunsalon peliareena toimi lauantaina 8.2 jo kolmatta kertaa F2-junioreiden turnauspaikkana. Liekkö taikauskoa vai sattumaa, kun suurin osa siellä pelatuista peleistä on päättynyt vierasjoukkueen voittoon eli joukkueelle, jonka hyökkäyssuunta on ollut kohti katsomoa. Osa pojistakin on tämän havainnut ja ilmoilla on usein ennen peliä tietty fiilis riippuen siitä kummassa päässä kenttää oma maali sijaitsee.

Ensimmäinen peli pelattiin Kelyä vastaan, joka kaksi viikkoa aiemmin voitettiin 4-3 Haukiputaalla. Nyt oltiin eri kentällisillä liikkeellä, joten oli mielenkiintoista nähdä miten se vaikuttaa pelin lopputulokseen. Peli oli edellisen kohtaamisen tapaan melko tasaista vääntämistä. Pelin avausmaalin teki Populan Lauri Eskola ajassa 1.57 Viljami Jääskelän syötöstä. Tämä oli Laurille kauden ensimmäinen maali. Toinen maali Populalle syntyi ajassa 11.33 ja sen tekijänä myös kauden ensimmäisellään Matti Hautamäki. Syöttö tähän tuli puolustuksesta Carolus Väyryseltä. Ajassa 16.18 siirryttiin jo 0-3 johtoon. Vastustaja tarjosi harhasyötön maalin eteen Valtteri Törmäselle, joka pisti pallon maaliin varmoin ottein. Vastustajalle tuli rangaistus ajassa 21.50, kun pelaajia oli liikaa kentällä. Päästiin siis pelaamaan 2 minuuttinen ylivoimalla, mutta vastustaja yllätti hieman lepsun pelaamisen seurauksena ja tasoitti tilanteeksi 1-3 alivoimalla ajassa 22.46. Peli päättyikin näihin lukemiin ja vuorossa oli tunnin tauko ennen seuraavaa peliä LAFK:ia vastaan. Maalia tässä pelissä vartioi varsin mallikkaasti Veeti Somero hienoilla torjunnoilla.

Muutamaa LAFK:in peliä seuranneena tiesi, että vastaan asettuisi nopea ja hyvin puolustava joukkue. Tämä pitikin paikkaansa heti pelin alusta alkaen vaikkakin peli oli tasaista taistoa molemmilta joukkueilta. Vastustaja teki avausmaalin ajassa 5.35 hieman onnekkaasti maalin takaa annetun syötön seurauksena. Toisen maalin vastustaja teki ajassa 12.25. Kun peliaikaa oli vielä jäljellä 8 minuuttia, oltiin edelleen tilanteessa 0-2. Tämän jälkeen Viljami Jääskelä teki kavennusmaalin Matti Hautamäen syötöstä ja vastustaja vielä yhden osuman, joten peli päättyi LAFK:in 1-3 voittoon. Kovan taistelun päätteeksi päät olivat painuksissa, mutta kyllä siitä pojat pian toipuivat. Vastustajan nopeus ja hyvä puolustuspelaaminen oli vain tällä kertaa liian suuri kynnys ylitettäväksi. Tässä pelissä maalivahtina ollut Riku Utriainen pelasi loistavan pelin hyvillä torjunnoilla ja torppasi monta vastustajan varmalta näyttävää maalipaikkaa.

Seuraavaksi onkin tiedossa reilun kuukauden mittainen tauko leijonaliigasta, kun pelit jatkuvat vasta 21.3 Haukiputaalla. Välillä käydään kuitenkin pelaamassa yksi turnaus Viitasaarella, mutta muuten keskitytään treeneihin ja hiihtoloman viettoon 10 viikolla.

Niin ja se taikauskomus näytti pitävän myös tässä turnauksessa paikkansa. Voitto tuli vierasjoukkueena ja häviö kotijoukkueena.


   
Lisää uutisia
Popula Team -90 ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat